Moje ulubione śniadanie
Owsianka z bananami
Składniki:
- płatki owsiane górskie – 0,5 szklanki
- mleko migdałowe – 0,5 szklanki
- jogurt naturalny – 2 łyżki
- masło orzechowe – 1,5 łyżki
- syrop klonowy – 1-2 łyżeczki
Dekoracja:
- banany
- orzechy pekan
Wykonanie:
Do miski wsyp płatki, dolej napój i jogurt. Osłódź syropem klonowym i dodaj masło orzechowe. Całość wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na noc lub minimum na 5 godzin.
Przed podaniem owsiankę mieszamy i rozdzielamy do miseczek. Jeśli chcemy, by owsianka była ciepła – podgrzewamy ją.
Banan kroimy w krążki. Na patelnię wylewamy syrop klonowy – kiedy zacznie się gotować, dodajemy banany i orzechy pekan. Dodajemy do owsianki.
Owsiankę podajemy razem ze skarmelizowanymi bananami i orzechami.
Komentarze
Prześlij komentarz