Moje ulubione śniadanie

Owsianka z bananami

Składniki:

  • płatki owsiane górskie – 0,5 szklanki
  • mleko migdałowe – 0,5 szklanki
  • jogurt naturalny – 2 łyżki
  • masło orzechowe – 1,5 łyżki
  • syrop klonowy – 1-2 łyżeczki

Dekoracja:

  • banany
  • orzechy pekan

Wykonanie:

Do miski wsyp płatki, dolej napój i jogurt. Osłódź syropem klonowym i dodaj masło orzechowe. Całość wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na noc lub minimum na 5 godzin.

Przed podaniem owsiankę mieszamy i rozdzielamy do miseczek. Jeśli chcemy, by owsianka była ciepła – podgrzewamy ją.

Banan kroimy w krążki. Na patelnię wylewamy syrop klonowy – kiedy zacznie się gotować, dodajemy banany i orzechy pekan. Dodajemy do owsianki.

Owsiankę podajemy razem ze skarmelizowanymi bananami i orzechami.

 


 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pyszny obiad

Deser